Det siger de om akademiet

Her kan du høre, hvad tidligere studerende siger om Akademiet – hvorfor de har søgt ind, og hvad de har fået ud af det.

Efterårsholdet 2023

“Jeg kan helt klart anbefale at deltage på akademiet. Jeg har fået ekstremt meget ud af det – både fagligt og socialt. Jeg føler endda, at jeg er kommet tættere på, hvad jeg vil arbejde med, når jeg er færdiguddannet jurist – noget helt andet end jeg havde regnet med. Det var et enormt givende, motiverende og spændende arrangement. KÆMPE anbefaling herfra!”

“Akademiet er en enestående mulighed for at opnå faglig diversitet og samtidig møde skønne, engagerede medstuderende og dygtige oplægsholdere. Virkelig inspirerende og på alle måder anbefalelsesværdigt!”

“At deltage på Akademiet har været en fantastisk oplevelse, som jeg varmt kan anbefale. Det har været et betydningsfuldt supplement til mit studie, idet det tilførte værdifuld refleksion og levende diskussion, elementer som jeg ind i mellem savner på studiet.”

Forårsholdet 2023

“Akademiet har været helt vildt lærerigt og inspirerende. Det kan varmt anbefales til alle, som overvejer det. Jeg fik både en masse fagligt og socialt ud af de tre weekender, og så har det fuldstændig ændret mit syn på, hvordan min fremtidige karriere skal se ud.”

“At deltage i Akademiet har været utroligt lærerigt. Meget anderledes end den undervisning man normalvis modtager på universitet både vedr. indhold, men også vedr. rammerne for oplæggene. Kan varmt anbefale at deltage i Akademiet, hvis man ønsker at lære og debattere i et trygt, mens også fagligt udfordrende miljø.”

“Justitia akademi er en glimrende mulighed for, at reflektere, stille spørgsmålstegn og diskutere vigtige samfundspolitiske og retspolitiske emner, som er nyttige i enhver henseende som jurist. Akademiet bød på en imponerende liste af oplægsholdere i alle forgrener af det politiske og juridiske miljø og i det forum af engagerede studerende opstod der nogle yderst interessante diskussioner og iagttagelser. Det var – for mit vedkommende – det hele værd at få nye og andre perspektiver på nogle af de retssikkerhedsmæssige udfordringer nutiden og fremtiden byder på.

Efterårsholdet 2022

“Justitia Akademi har været et enormt inspirerende input til mit forårssemester og har givet et nyt og spændende perspektiv på juraen, på en måde, som man ikke får på universitetet. Jeg vil anbefale akademiet til alle, som interesserer sig for at blive uddannet i retssikkerhed og menneskerettigheder og dykke ned i aktuelle emner på området.”

“At deltage i Akademiet har været utroligt lærerigt. Meget anderledes end den undervisning man normalvis modtager på universitet både vedr. indhold, men også vedr. rammerne for oplæggene. Kan varmt anbefale at deltage i Akademiet, hvis man ønsker at lære og debattere i et trygt, mens også fagligt udfordrende miljø.”

“Foruden fagligheden giver justitia tillige muligheden for, at man kan udvide sit netværk og skabe nogle gode relationer med de andre deltagere og oplægsholdere.”

“Som engageret studerende er det oplagt at deltage i dette akademi, hvor fagligheden er høj og hvor debatten skaber en grobund for videre reflektion.”

“Justitia Akademi er et akademi, hvor man har en enestående mulighed for at debattere nogle af de store juridiske problemstillinger der berør sig i samfundet. Undervisningsformen er noget der afviger fra hvad, man er vant til fra en forelæsning på universitet, hvorfor det på den baggrund bliver mere attraktivt at deltage til.”

“Forløbet på Justitia Akademi har til fulde indfriet mine forventninger med gode oplæg af indsigtsfulde foredragsholdere i nogle inspirerende rammer.

Forårsholdet 2022

“Akademiet har været fyldt med spændende, samfundsrelevante emner med en juridisk vinkel. Weekenderne har efterladt gode refleksioner og givet et godt netværk af studerende med samme interesser som mig.”

“Akademiet gjorde mig meget klogere på spændende og samfundsrelevante problemstillinger, samtidig med at jeg fik skabt nye relationer til personer, som deler samme interesser som jeg. Kan helt klart anbefales!”

“Jeg vil klart anbefale Justitia Akademi til mine medstuderende, som ønsker at være en del af et fagligt fællesskab, der både kan udfordre og praktisk inspirere til videre arbejde med frihedsrettigheder og retsstatsprincipper.”

“Før jeg deltog i akademiet havde jeg ikke en stor viden om de emner akademiet omhandlede, og jeg var derfor tilbageholdende med at sende min ansøgning. Nu hvor jeg står på den anden side, er jeg lykkelig over jeg deltog. Jeg har fået en viden og nogle perspektiver både på emnerne og jura generelt, som i høj grad vil være med til at præge min fremtidige karriere. Jeg vil derfor anbefale alle at søge akademiet, uanset deres forudgående kendskab til emnerne.”

“Justitia Akademi gav et fantastisk indblik i hvordan jura, menneskerettigheder og retsstaten spiller sammen i den virkelig verden og det hele blev præsenteret af inspirerende eksperter og afholdt med de dejligste medstuderende – kan af hele mit hjerte anbefale at være med”

Efterårsholdet 2021

“Justitia Akademi er uden tvivl det bedste, jeg har gjort for mig selv på jurastudiet. Så kort kan det siges. Hvis man har en oprigtig interesse for retsstaten og samspillet mellem jura og politik, er det en helt fantastisk mulighed, man ikke må gå glip af!”

“Jeg har været enormt glad for mit forløb på Justitia Akademi, fordi jeg har fået mulighed for at diskutere og debattere juridiske problemstillinger i en politisk virkelighed og samtidig mødt en masse søde og politisk interesserede medstuderende. Jeg vil anbefale alle jurastuderende med interesse i politik og grundlæggende rettigheder at søge Justitia Akademi!”

“Et akademi, der virkelig udfordrer din vanetænkning og den måde vi lærer juraen på universitetet. Rammerne er virkelig gode og der bliver skabt et godt og trygt rum til alles holdninger. Folk var kommet for at diskutere og vigtigst, at lytte. Jeg kan kun anbefale det.”

“Akademiet er det perfekte sted at udvide sin horisont, blive udfordret og møde en masse andre virkelig dygtige og engagerede jurastuderende. Det var alt det, jeg elsker ved juraen samlet på et sted. Havde jeg kunnet melde mig til igen, havde jeg gjort det!”

“Akademiet har været enormt udbytterigt for mig. Jeg har fået et større perspektiv på juraen og i den grad fået trænet min kritiske sans gennem kompetente oplægsholdere og et stærkt socialt netværk.”

“Det relativt brede omfang, som Akademiet har, kommer til udtryk gennem den brogede gruppe af oplægsholdere vi møder under forløbet. Alt fra medietræning med en journalist, over retsstatens historie med en dommer, til en ministers hverdag forklaret af en tidligere spindoktor. Alt sammen meget interessant!

Varmeste anbefalinger herfra!”

Forårsholdet 2021

“Jeg har haft tre virkelig gode weekender på akademiet, som jeg varmt vil anbefale andre at søge! Men får en dybere forståelse af retsstaten og udvalgte menneskerettigheder, og man kommer lige i spadestik dybere i forhold til vigtigheden af at beskytte disse/hvorfor de er vigtige, end man gør på studiet.”

“Det har været super givende at være en del af Justitia Akademiet. Det har virkelig givet mulighed for at fordybe sig i retsstaten og retssikkerheden, og hvordan ens egen opfattelse er af disse. Det har klædt en på til at diskutere for retsstaten og retssikkerheden men også helt generelt at fremføre valide argumenter.”

“På Justitia skabes et fortroligt rum med mulighed for at komme helt tæt på beslutningstagere og meningsdannere og hvor der samtidigt er plads til kritik, undren og refleksion. Et vigtigt supplement til jurauddannelsen og ikke mindst en fantastisk mulighed for at udvide sit sociale og faglige netværk.”

“Jeg vil anbefale Justitia Akademi til alle debatlystende og nysgerrige jurastuderende, der ønsker et spændende supplement til jurastudiet. Akademiet har med sit høje faglige niveau, gode sociale samvær og super interessante oplægsholdere indfriet alle forventninger.”

“Et fantastisk givende akademi, der giver stof til eftertanke og muligheden for at sparre med oplægsholdere og studerende med samme interesser. Jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at ansøge om at komme med på Justitia Akademi – det vil I ikke fortryde :)”

Efterårsholdet 2019

“Akademiet er virkelig anbefalelsesværdigt til alle jurastuderende, da det er et kanon break fra “tavle” undervisningen på universitet, eftersom det sætter gang i en masse ting oppe i hovedet og man får vendt og anskuet tingene fra flere forskellige perspektiver.”

“Justitia Akademi har været en øjenåbnende, lærerig og social oplevelse. Den teoretiske viden fra jurastudiet er blevet koblet sammen med praktiske erfaringer fra førende forskere og eksperter, der har stillet skarpt på aktulle retssikkerhedsmæssige problemstillinger indenfor deres juridiske område. Derudover har jeg mødt en masse spændende jurastuderende fra hele landet, der deler samme engagement for at retssikkerhed, demokrati og rettigheder. Justitia Akademi er anbefalelsesværdigt for alle kommende jurister, der vil skærpe sine debatevner, kritisk tænkning, udvide den juridiske horisont og blive klogere på aktuelle retssikkerhedsproblemstillinger indenfor forskellige områder i det danske samfund.”

“Jeg har haft tre rigtig gode weekender på Justitia Akademi med spændende oplægsholdere og dygtige medkursister, som virkelig var med til at sætte gang i nogle gode debatter. Jeg vil klart anbefale dette kursus til alle jurastuderende, der ønsker at udfordre sig selv og lære om juraen og jurister rolle i samfundet uden for de trygge rammer på universitet.”

Jeg har lært rigtigt meget om retssikkerhed og retssikkerhedsmæssige udfordringer samt jura i kontekst. Alle mine forventninger blev indfriet, og jeg kan varmt anbefale Justitia Akademi.

 

“Akademiet er virkelig værd at deltage i. Oplægsholderne er outstanding og mange af oplæggene sidder i kroppen længe efter.”

Alle, der har været omkring akademiet, har gjort deres bedste for, at vi som deltagere fik en god oplevelse. Det faglige niveau er tårnhøjt, og det sociale liv omkring gør opholdet sjovt, selvom dagene er lange.

 

Forårsholdet 2019

“På akademiet får du mulighed for at beskæftige dig med emner, der kun introduceres i begrænset omfang under studiet. De øvrige deltagere er engageret og man kan sammen skabe rammerne for nogle udfordrende og lærerige debatter med oplægsholderne. Derudover er det et privilegium at få muligheden for at debatere i så småt en forum med så kompetente oplægsholdere. Justitia Akademi giver en suveræn mulighed for at opnå indsigt i, hvordan juraen anvendes i praksis, og jeg kan kun anbefale, at man søger om optagelse.”

“Et fremragende forløb som jeg kun kan anbefale til andre jurastuderende. Man får mulighed for at stille sig kritisk over for en række relevante emner, men samtidig bliver man udfordret på samme emne.”

“Jeg kan varmt anbefale alle jurastuderende at søge Justitia Akademi, uanset om man ikke har det store kendskab til emnerne i forvejen. Det er enormt givende og lærerigt at blive undervist af så dygtige og interessante mennesker sammen med andre meget engagerede og spørgelystne studerende.”
“Akademiet er et godt supplement til studiet, hvor du får mulighed for at dykke ned i hensynene, konsekvenserne og politikken bag juraen sammen med jurastuderende fra hele landet”
“Søg! Akademiet giver – udover et større netværk – indsigt i og perspektiv på en række af de retssikkerhedsmæssige udfordringer, der knytter sig bl.a. terror, digitalisering, udlændingeområdet mv.”
“Justitia Akademiet giver det kritiske indblik på den juridiske faglighed, som universitet svigter at give. Det kan kun anbefales til alle jurastuderende!”

Efterårsholdet 2018

“At deltage i Justitia Akademi har været en af de mest givende og interessante forløb under hele mit studieforløb. Jeg har kun ros til overs, og jeg kan varmt anbefale det!”

“Justitia Akademiet klæder dig på til at diskuttere retsikkerhedsmæssige emner på et høj fagligt niveau gennem humor og professionalisme. Der er vilje og ekspertise til at behandle de mest komplicerede spørgsmål i spændingsfeltet mellem jura, politik og teknologi.”

“Som jurastuderende på Københavns Universitet, kan man mangle et forum for os studerende som er interesseret i menneskerettigheder, retssikkerhed og retsstaten – Justitia Akademi giver alt det og meget mere, med et imponerende program, de dygtigste oplægsholdere og skarpe og engagerede deltagere. Det er det bedste jeg har deltaget i, og jeg kan kun give de varmeste anbefalinger!”
“Jeg har fået en bredere og samtidig mere dybtegående forståelse af nogle af de, efter min mening, absolut mest spændende emner oppe i tiden. Jeg føler, at jeg har modtaget en priviligeret mængde af viden og erfaring fra profiler med en helt særlig indsigt på områderne. Viden, der gør, at jeg kan forholde mig mere kvalificeret og nuanceret til grundlæggende komplekse problemstillinger. Søg ind på Justitia Akademi hvis du også vil vide mere, end det du kan læse dig til.”
“Justitia Akademiet burde være en obligatorisk del af den danske jurauddannelse og kan anbefales til alle jurastuderende, som ønsker et bedre kendskab til frihedsrettigheder m.m.”
Det er et ekstremt givende og udviklende Akademi. Jeg har manglet denne form for faglige og personlige udvikling under mit studie. Akademiet har givet mig flere kompetencer og forståelse for hvordan man bruger juraen i debattens verden. Jeg har fået lyst til at arbejde mere med borgerrettigheder! Man får desuden et fint diplom og en masse søde, sjove og seriøse bekendtskaber som brænder for juraen ligeså meget som en selv!